Novak's Blog

Што кога златото ќе ја постигне својата максимална вредност? И зошто сега да се купува злато?

Posted on: Октомври 28, 2010

Прашање, Што кога златото ќе ја постигне својата максимална вредност? И зошто сега да се купува злато?

Кога веќе сите инвеститори од голем калибар веќе вложија во тоа злато на берзите пред неколку години кога беше евтино. Истите тие сега сакаат да го насскаат широките народни маси да вложуваат во злато кога на нив им одговара, за да го продаваат по се повисоки цени. Друго кој гарантира дека златото ќе остане на високо место по побарувачка, јас сепак мислам дека Платината има и ќе има поголема вредност од златото, не само дека е поретка, туку и дека технолошки е попгодна за идните технологи што се планираат за поблиска и за подалечна иднина. Златото во суштина се помалку ќе се користи во технологијата во иднина и со тоа побарувачаката, а и вредноста негова ќе паѓа. Доколку се сетиме дека најголемите Инвеститори од Западниот свет големото нивно богоатство го имаат заработено на големите шпекулации што се шират на светските берзи, тогаш кој гарантира дека современата “Златна Треска” не е само уште една нивна шпекулација, за да заработат плус уште некоја милјарда.

Gold Bar Boullino

Gold Bar

Advertisements

2 Responses to "Што кога златото ќе ја постигне својата максимална вредност? И зошто сега да се купува злато?"

Целосно се согласувам, бидејќи тие што ги вложиа нивните пари во злато, тоа го направиа дека се планираше да се крене вредноста на златото. А сега више кога е достигнат врвот, и е топ тема за луѓе кои работат со ова, нормално дека ке сакат да ги продадат со најголем профит. И потоа да се спушти цената пак на златото, нели? Ја имаат таа моќ. Како што правеле првите банки во Америка.

Поздрав професоре

Токму така Едис, ти благодарам на коментарот.

Поздрав

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Advertisements

  • Нема
  • madbuldog: Токму така Едис, ти благодарам на коментарот. Поздрав
  • Edis Sejfula: Целосно се согласувам, бидејќи тие што ги вложиа нивните пари во злато, тоа го напр

Категории

%d bloggers like this: